Bakåtsteg

För någon vecka sedan tänkte jag testa att trappa ner på mina mediciner, speciellt Abilify som gjorde mig dåsig, trött och apatisk. Men det kunde också vara Quetiapin, jag behövde veta vilken det var.  När jag började trappa ner blev jag först pigg, glad, kunde se människor i ögonen igen. Initiativ förmågan kom tillbaka och jag fick saker gjorda och mina väggar fylldes av gamla foton och teckningar. Musikens melodier och rytmer gjorde det omöjligt att sitta stilla, den framanar så mycket känslor. Jag hade massor med energi och var ute och sprang länge i skogen. Jag blev lite uppvarvad. Det var så härligt. Men det varade inte länge, några dagar bara. Sen kom ångesten som ett straff. Nojigheten och övertygelsen om att minsann alla i min familj rotade runt på mitt rum, läste mina anteckningsböcker och skrattade bakom ryggen på mig. Allt måste gömmas, låsas och nya lösenord skapas.

Jag kunde inte sova på nätterna eftersom en röst skriker i huvudet och skrämmer upp mig. Stora håriga spindlar sitter i taket. Yrsel, overklighetskänslor och trycket över bröstet. Tillslut tror jag att ska dö om jag somnar. Att jag hela tiden måste andas medvetet annars kommer mina lungor att sluta arbeta. Någonstans här inser jag att jag måste börja äta medicinen igen innan det blir riktigt illa. Jag tänkte att jag skulle klara av det eftersom jag var beredd på att det kunde hända. Men det går inte att kontrollera. Så dum så dum så dum. Nu har jag ändrat i medicinen med läkares hjälp och är stabil igen.
 
Idag ska jag vandra en mil och rensa tankarna. Rummet är städat, tänderna borstade, växterna är vattnade och sängen är bäddad. Denna dag har potential till att bli en mycket bra dag trotts det gråa vädret.
Jag försöker också leta rätt på bloggar som handlar om psykisk ohälsa och helst Bipolär, Schizofreni och Schizoaffektiv. Men det är svårt, det verkar inte finnas så många.. hittar inte på dom..
 
 
 
Musik, Text | |
#1 - - Maria:

Roligt att du hittade in till min blogg då :) Jag har ev schizoaffektiv sjukdom, har inte fått den diagnosen än men läkaren funderar om det är det jag kan ha, än så länge är det bipolär typ 2 och psykos uns jag har. Jag ska försöka bli mer aktiv på min blogg.

Svar: Som jag då. Vad roligt, jag ser fram emot att läsa :)
Liss

Upp