Känslor

 
 
Jag hittade mina andra gamla bloggar.. Jag har läst lite och insett att jag inte förändrats så mycket. Jag kan lätt identifiera mig med de känslor och måendet jag hade då. Det känns som jag fortfarande lyckas hitta tillbaka till den mörka gyttjan och trampa på samma ställe. Men nu finns potential till förbättring. Nu har jag mediciner som stöttar mig. 
 
En anledning till att jag skaffa denna blogg är att jag måste lära mig att sätta ord på mina känslor. Jag har så svårt för det, det märks speciellt i samtal med min läkare. Att börja prata i metaforer känns löjligt men det är det som krävs. Men jag ska inte vara för hård mot migsjälv. Den sociala ångesten sätter regäla käppar i hjulet för mig. Gör att orden blir svåra att uttala. Tänk om jag säger något fel och dumt? Det skulle bli katastrof och jag skulle behöva kämpa med ångest en hel kväll och förmodligen nästa dag också, samt att minnet kommer tillbaka i framtiden. Måste vara riktigt försiktig med vad jag säger. Det kan annars få förödande konsekvenser.
 
Idag blir en lat dag. Det har regnat och känns nästan lite höstigt. Perfekt att sitta inne med katterna, titta på en film och dricka te. 
 
A bientôt
Text | |
Upp