Läkaren

Igen, ett jobbigt samtal med ny läkare som jag inte kommer att träffa igen. Så mycket onödig ångest jag hade under och efter. Jag vet att mitt humör svängde. Den första kvarten fick jag anstränga mig för att inte gråta när jag behövde prata om jobbiga saker. Men mitt humör blev glatt mot slutet då jag fick minnas mina hypomana episoder och nervösiteten lagt sig. Koncentrationen var det sådär med, försvinner bort i tankarna någon annanstans. Fastnar med blicken och är allmänt disträ.
 
Jag var så ärlig jag kunde och svarade på alla frågor. Han var mycket intresserad av de röster jag hört. Ville veta om kvinnan som kommenterar min hållning och hur dålig jag var. Hon är något äldre än jag, påminner om en lärare jag hade som ung. Jag hör henne inte längre. Inte heller den förvrängda rösten som talade om för mig att ta mitt liv. Eller de som skriker när jag ska till att somna. Inga röster finns kvar i huvudet som tur är.
 
Det känns tråkigt. Jag vill ha en och samma läkare, inte behöva byta hela tiden. Nu är detta tredje läkaren som jag träffar- det är drygt att behöva dra samma historia om och om igen.
 
Text | | Kommentera |

***********************

 
 
Nu svarade jag iaf i telefonen när det ringde. Men sa att jag inte kunde jobba.. Det är ju för fan storm utomhus. Jag vill inte ut på vägarna i det här ovädret. Men det känns jobbbigt i kroppen efter att jag tackat nej. Men om det finns något ledigt pass i helgen så ska jag ta det.
 
Jag har varit ute på promenad i skogen. Det är så vackert med all snö som tynger ner grenarna. Det är ett fantastiskt vackert vinterland nu när vinden lugnat ner sig.
 
Det är så otroligt mysigt att ha kattungar. Sitter i sängen och skriver och två stycken har somnat i min famn medan två busar och springer runt på tangentbordet. Dom är så mjuka och gulliga!!! Min fot har somnat under mitt knä men jag vill inte röra mig för då stör jag deras söta sömn.
 
Jag måste hitta en lägenhet. Hoppas på denna, lite tråkigt att det inte finns någon balkong. Det skulle ta mig 20min att ta mig till jobbet med bussen och med cykel 10 min. Det är ganska bra läge tycker jag. 3945 kr/mån ett rätt bra pris om man jämnför med alla andra lägenheter i stan. blablabla....
 
Text | | Kommentera |

Anteckningar

Jag har varit dålig de senaste två veckorna och inte kommit iväg till jobbet. Jag har tackat nej när jag fått erbjudande. Dels har jag gjort det för jag får ångest av bilfärden och alla jobbiga tankar som stör- dels pga sociala ångesten som jag måste hantera på jobbet. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att umgås i en grupp mer än tre personer. Jag hänger inte med i samtalet, det låser sig för mig och jag blir utmattad och vill bara gå undan. Jag har svårt att koncentrera mig när alla pratar, jag har fullt upp med att lyssna på vad andra säger. Jag blir stressad av en del kollegor. Jag har blivit bekväm hemma. Det måste bli ändring på detta. Jag måste kämpa om jag ska bli bättre. Jag vill inte bli sjukskriven 100% jag vill fortsätta med 75% till januari och sen börja jobba 50% tillslut. 
Målet är också att hitta en lägenhet i stan så att jag enklare kan ta mig till jobbet.
 
+ Medicinerna fungerar bra. Jag har ett stabilt humör och känner mig normal. Ibland något trög och nedstämd.
- Jag har självmord och dödstankar kvar. Tänker på det minst en gång om dagen. Det är tankarna som är problemet.
- Resan till jobbet är problematisk, ångest och massa jobbiga tankar.
+ På jobbet går det bra, arbetsuppgifterna kan jag. Känner mig lite nervös, beroende på vilka det är som jobbar, vissa är stressande.
Text | | Kommentera |
Upp