Oktober

 
Jag har inte lämnat lägenheten på dagar. Jag strosar runt med min katt. Fastnar i samma tankespår. Som en repad skiva. Försöker komma över det. Skriver upp det jobbiga, gör det tydligt för mig själv. Det är ingenting man behöver gå runt och älta så. Men det hjälper inte. Har målat några tavlor. Det blir helt okej. Känner att jag har flyt. Jag har målat katter. Ett porträtt. Trivs ensam ändå. Bättre än med människor i alla fall. Trivs bäst med katter. Har lyssnat en del på Dolores Haze, Kurt Vile och Peter Bjorn and Johns nya skivor och lite annat nytt. Behöver ny musik i mitt liv. 
Mitt kök är litet och det tar inte lång tid för det att bli kaos. Jag orkar inte bry mig. Skulle egentligen behövt äta något men te fungerar lika bra nu. Jag äter en bra frukost i alla fall. 
Ikväll ska jag till mina föräldrar och hälsa på. Stanna några dagar. Det blir bra. Äta en god riktig middag med dom. Min katt får komma ut och springa av sig. Jag får vara i naturen. Det blir bra. 
 
 
Musik, Text | | Kommentera |

Spökar

 
 
 
Idag är det snö ute men under dagen har det regnat bort. Vaknade klockan 6 i morse och gick upp och fixade mig. Det är en viktig rutin känner jag. Annars blir jag bara liggandes till och från hela dagen. Jag vaknar tidigt det är bara så det har blivit. Jag somnar så tidigt på kvällen. Det blev så efter jag började skolan.
 
Hela dagen har jag i princip tittat på The Hunting of Hill House. Mycket bra serie. Den har skrämt upp mig regält. Så nu är jag skraj och tänt varenda lampa i lägenheten... Fast det spökar inte här. Men hos mina föräldrar spökar en man med keps. Troligen den första ägaren. Han tog sitt liv vid bäcken intill huset. Det är kusligt när man tänker på att han faktiskt strosar runt där. Jag har själv aldrig sett honom men en vän till mamma som är känslig för sådan natur har berättat att hon sett honom. Men att han är vänlig och vill inget illa. Jag har i alla fall aldrig känt något obehag av att vara i huset ensam. Bara i ett rum. "Mitt rum". Eller gästrummet. Där vill jag helst inte sova. Man känner sig så instängd där. När jag är där och hälsar på sover jag i min systers rum. Det är mycket trevligare. 
 
Text | | En kommentar |

Tankar

 
 
Går vilse bland tankarna och hamnar igen på samma ställe jag redan varit på. Jag går i cirklar. Det tröttar ut mig och varje gång känns det mer och mer slitsamt. Men tankarna håller samma intensitet som tidigare. De ger aldrig upp. Sätter på musik för att förändra tankemönstren. Distrahera. Det kommer i vågor. Tårar kommer så småningom. Snart så kommer dom och jag hamnar som bekant i fosterställning i min säng. Önskar att man bara kunde radera delar av ens liv. Det skulle hjälpa mig att leva ett mer fridfullt liv. Ett liv där jag skrattar och får vara närvarande i stunden. Inte fastna i ångestens grepp. Spänna mig. Tänka om och om igen innan jag yttrar mig. Vara normal. Ha roligt. Göra planer. Glömma onödiga och skämmiga minnen. Lägga det förflutna bakom mig. 
 
Text | | Kommentera |
Upp