Smaklöst

 
 
Nu börjar det sakta men säkert dala. Det som jag tyckt var helt okej av det jag målat såg idag smaklöst ut. Sen blev det inte bättre av att vi skulle visa upp allt vi gjort, eller delar av det vi gjort för klassen. Jag tänkte att jag nog klarar av det utan medicin men det gjorde jag inte direkt. Ångesten byggdes upp mer och mer ju närmare min tur vi kom. När det väl var min tur kunde jag inte hålla ögonkontakt med någon och svamlade bara massa ord och önskade att vi kunde gå vidare till nästa persons målningar. Det var inte bra. Tyckte det hela bara var väldigt jobbigt.
 
Min målarkompis sa att hon märkt att jag tappat energinivån och att jag var rätt trött igår, ifrån att ha varit väldigt produktiv hela veckan. Jag har märkt det också. Låg och tänkte hela kvällen igår på vad jag hade målat och vad jag skulle slänga i sopkorgen så fort jag kom dit nästa morgon. Var så missnöjd över mycket jag gjort. Jag tvekade att åka till skolan för att slippa genomgången men var rädd att de skulle titta på vad jag gjort, tänk om de tittade på någonting som egentligen borde ligga i skärpkorgen. Det kunde jag inte riskera så jag åkte iväg ändå.
 
Jag är nervös inför nästa vecka. Då ska vi få en ny lärare. Jag har fått höra av de som redan gått ett år att han är lite hårdare och säger verkligen vad han tycker och tänker. Vi ska ha krokimålning. Kroki är svårt som det är men med färg kommer det bli ännu svårare. Jag försöker att inte tänka på det. 
 
 
Konst, Text | |
Upp