Medication

 
 
 
Jag är tillbaka i min lägenhet. Bara för någon dag. I slutet av veckan ska jag och mina föräldrar åka norrut och åka skidor. Min syster kunde inte följa med. Det är synd. Men det blir nog bra ändå. Jag längtar. 
 
Jag har börjat äta min medicin som vanligt igen. Jag fick inte det resultat jag önskade. Jag såg också en bra video som fick mig att ändra mig. Jag sparar den här. Tänker att det är en bra idé. Så att jag kan påminna mig om hur det kan gå om man slutar äta medicin bara sådär. Jag vet, jag har varit här förut. Jag slutar äta medicin, något dumt händer, jag blir rädd, börjar äta medicin igen. Det verkar vara något som repeteras och kommer förmodligen att fortsätta så.
 
Läkaren här nedan säger att alla med bipolär sjukdom är olika. Vissa blir helt friska mellan skoven medan vissa fortfarande har symtom kvar. Jag är en av dom som blir helt frisk mellan skoven. Jag är då en av dom som (hon säger) skulle kunna klara mig utan medicin när jag är frisk. Men om jag sen blir sjuk igen blir det svårare att bli frisk tillskillnad om jag ätit medicin under tiden. Då hade det bara varit att ändra medicinen lite. Det hade inte blivit lika svårt att ta sig ur episoden av mani eller depression. Hade jag inte ätit medicin så måste man börja om på nytt och det kan ta lång tid. Hon pratar också om "kindling effect". Det betyder att ju längre man har varit i ett skov utan behandlig desto svårare blir nästa skov. Dessutom svarar man inte lika lätt på medicinen. (Episoderna blir längre och friska perioderna blir kortare med tiden. enligt internetmedicin.se) Hon säger också att dom som har en sund livstil med bra rutiner blir snabbare friska vid ett skov och förlänger tiden mellan skoven.
 
 
 
Upp