Söndag

 
Jag klarade väl av situationen med släken helt okej. Dock sa jag en sak som jag ångrade och sen kunde jag inte sluta tänka på det. Som tur var så var de bara en person som hörde vad jag sa men jag var rädd att hon skulle ta upp de och villa prata mer om de med dom andra. Sen så bara flög mina tankar iväg.. Men jag tänkte på medveten närvaro och försöka slappna av istället. Det blev att jag blev tyst efter det misstaget. Men jag kände ändå att jag kunde hänga med i samtalet och ibland kände jag att jag hade några saker jag kunde flika in med och säga men jag stoppa mig själv. Sen sa någon annan precis vad jag hade tänkt att säga. Om jag hade varit med mina närmsta vänner hade det gått bättre. Jag är säker på det.
 
Jag har varit på Yin yoga idag också. De gick väl sådär. Tänkte en massor och orkade inte riktigt med att koncentrera mig på andningen. Jag lät tankarna gå. Inga för jobbiga tankar.  
 
Imorgon är jag ledig från skolan. Jag ska väl kurera mig, är fortfarande snorig och förkyld. Ska ta hand om disken. Det var ett jävla tjat om den där disken tänker väl ni. Men den är ett stort, evigt och återkommande projekt. Det tar emot och det måste verkligen vara på ett speciellt humör för att det ska bli gjort. Det är inte så lätt.
 
Är fortsatt orolig för min vän. Det är jag väl alltid men nu är jag extra orolig. Jag ska ta upp de med min psykolog. Se om hon har några tips hur jag ska tänka eller hantera situaionen att ha en nära vän som vill ta livet av sig. När jag pratade med henne lät det inte som hon direkt hade dom tankarna men man vet ju aldrig med humöret, det kan svänga så mycket. Det vet jag av egen erfarenhet. Hon har ju fått hjälp tidigare men det har inte hjälpt henne. Hon har gått i terapi, bott på behandlingshem, fått medicin som inte fungerar, varit inlagd på slutenvård osv. Nu har hon dessutom inte många omkring sig som hon har kontakt med. Hon tycker inte om sin kontaktperson på psykiatrin. Hon har i princip sagt upp kontakten med familjen och också en annan nära vän hon haft så nu har hon i princip bara mig. Jag försöker finnas där, ringer och skickar meddelanden som hon inte svarar på och hon isolerar sig och är svår att nå. Det gör mig ännu mera orolig. Det är några få gånger som hon tar kontakt. Som nu senast. 
 
Text | |
Upp